28 Mart 2009 Cumartesi

YIRTIK KOT İMALATI



Gerekli Malzemeler:
Eski ya da yeni bir kot- Makas ya da kağıt kesici- Sert bir zımpara kağıdı- Çamaşır Suyu






Zaten daha önce çoğunuz en az bir kere kot yırtma yada kottan şort yapma işlemini denemiştir. Şimdi ilk defa deneyecekler ve daha önce denemiş ama sonuçtan çok da memnun kalmamışlar için adım adım bu işlemi anlatmak istiyorum. Her model kotunuzda deneyebilirsiniz. İsterseniz önce yırtık kot kullanan ünlülerin resimlerinden nasıl bir şey istediğinize dair fikir alın.

1) Hata yapma ihtimaline karşı sonradan pişman olmayacağınız bir kotunuzu alın ve isterseniz önce keseceğiniz yerleri kalemle işaretleyin.

2) Diz ve bacakların üst kısmını zımparalayın, kumaşın ters yönüne doğru da bu işlemi yapın, sonuçtan memnun kalıncaya kadar tekrarlayın. Bir süre sonra kumaş incelmeye ve delinmeye başlayacaktır. İstediğiniz boyutta bir delik açılıncaya kadar devam edin. Ya da sadece kotunuza aşınmış bir görünüm vermek istiyorsanız, delik açılmadan durun.

3)Zımpara kağıdı yerine, makas ya da kağıt açacağı ile , kotun dilediğiniz yerinden iplikler çıkartabilir ve delikleri bu yöntemle açabilirsiniz. Çıkan beyaz iplikleri kesmeyin, bunlar kot yıkandıkça kendiliğinden şekil alacak ve düşecektir. Kotu makasla doğrudan kesmeye kalkmayın, bu iyi durmayacaktır, ama sert bir darbe almış görünümü vermek için makas ya da delici bir alet ile kotunuzda büyük bir delik açabilirsiniz .

4) Bu işlemleri yaptıktan sonra fazla ileri gitmeden durun yoksa kot giyilmeyecek kadar delinebilir. Deliklerin, yırtıkların ve aşınmaların toplam sayısı en fazla 7-8 olmalıdır. Kotunuzun daha eski görünmesini isterseniz çok az çamaşır suyu kattığınız bir kova suyun içinde bir süre bekletebilirsiniz.

5 yorum:

  1. Saol cnm bilmeyenler icin cok faydali bir yazi olmus.

    YanıtlaSil
  2. Ben geçen gün yepyeni kot pantalonumu giymiş banyo da makyaj yapıyordum ki makyaj malzemelerim banyo lavabosunun etrafına bi güzel dökülmüşisildikce yayılıyor,çamaşır suyu dökeyim dedim,döküp bekletirken hadi bir de aynayı sileyim dedim.Tabii aynaya uzanınca kot lavabonun kenarına sürünmüş mü,bir güzel çamaşır sularına değmişmi cep kısmı sağ taraf..Durumu çaktım,sol tarafı da sürttüm..Kazara olmuştu ama pek güzel oldu sonunda senin dediğin gibi..

    YanıtlaSil
  3. capricecim şu zımpara işi iyi fikir,
    bammbicim iyi bari modaya uygun olmuş:)))

    YanıtlaSil
  4. ben de kesmekten kot kalmadı.daha istediğim gibi yapamadım hiç.bide zımparayı denesem ama kot yok yırtacak...

    YanıtlaSil
  5. Hallooo ben avusturyadan acun bilgiler icin tesekürler sayfaniza ilk defa giriyorum cok faydali buldum bundan sonra sayfanin takipcisiyim by :)

    YanıtlaSil

LÜTFEN YORUM BIRAKINIZ,ZİYARETİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER, STİLPERİSİTweet