16 Mayıs 2009 Cumartesi

DOMUZ GRİBİ ALARMI


Geçmiş olsun domuz gribi Türkiye'ye giriş yaptı. Bundan sonra aksırana, öksürene şüpheyle bakıcaz. Hiç bir şeyim yok domuz gibiyim maşallah sözümüzde tarihe karıştı artık. Çünkü domuz gibiysen domuz gribi olma olasılığın çok yüksek artık.

Domuz etinin yenmesiyle domuz gribi virüsü bulaşmıyor. Virüs solunum yoluyla bulaşıyor. İnsandan insana bulaşmasında, yakın temas, hastalığı taşıyanlarla aynı ortamı paylaşma önemli rol oynuyor. Uluslararası seyahata çıkanların hastalıktan korunması için yapmaları gereken unsurlar hakkında Dünya Sağlık Örgütü yetkililerinin, seyahatlerin kısıtlanmasının gerektiğini bildirdikleri ifade edildi. Genel olarak kişisel temizlik önlemlerinin alınması, kalabalık ve havasız ortamlardan mümkün olduğunca kaçınılması, zorunlu haller dışında salgının yaşandığı bölgelere olan seyahatlerin ertelenmesi gerekiyor.

En etkili önlemin ''el yıkama'' olduğuna dikkat çekilirken, öksürürken ya da hapşırırken ağız ve burnun tek kullanımlık mendil ile kapatılması ve mendilin atılması, elin sabunlanması gerektiği belirtiliyor. Alkol bazlı el dezenfektanlarının da kullanılabileceği, hastalığın başlıca insandan insana, hapşırma, öksürme gibi yollarla bulaştığı düşünüldüğünde hasta kişilerle temastan kaçınmanın iyi bir korunma yöntemi olacağı kaydedildi. Genelgede, kirli ellerle gözlerinize, burnunuza ve ağzınıza dokunmanın, buradaki virüslerin eller yoluyla yayılmasına neden olabileceği ve bol sıvı tüketerek, iyi beslenmenin önemli olduğu vurgulandı.





5 yorum:

  1. cok tirstim ben bu gripten yaa saol cnm bilgiler icin

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel bilgilendirdin bizi canım yaa,sağol..Yazın sıcakta domuz gribi virüsleri ölüyormuş,yani bir ay sonra falan domuz gribi kalmayacak inşallah....

    YanıtlaSil
  3. Dün akşam 12 maymun filmini izledik,dehşetti..Bu virüsler dünyanın her yerinde insanları yok ediyorlar..Filmde Bruce Willis dedi ki,belki de insanların bir şekilde yok edilmesi gerekiyor..İnsanlar düşüncesizce dünyayı yok ediyorlar ve dünyada bir şekilde kendini kurtarmak zorunda..Neyse fazla derinlere dalmayayım:))

    YanıtlaSil
  4. ee ekolojik denge bir şekilde sağlanacak.insanlığın bunca yüzyılda ölüme alışamaması da bana ilginç geliyor.:)

    YanıtlaSil
  5. off ya bakalım daha ne çıkacak yavaş yavaş dünyanın sonunun gelmesi bumu oluyor hergün iyi birşeyler olacağına devamlı hastalık ölüm bomba v.s v.s nedir bu :(

    YanıtlaSil

LÜTFEN YORUM BIRAKINIZ,ZİYARETİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER, STİLPERİSİTweet