- Portakallı cheesecake malzemeleriTabanı için
- 1 paket yulaflı bisküvi
- 70 gr tereyağı
Dolgusu için- 450 gr labne peyniri
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı krema
Üzeri için- 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı portakal şekerlemesi
Süslemek için- Portakal dilimleri Eritilmiş çikolata
- Portakallı cheesecake hazırlanışı
- Portakallı cheesecake: Denenmiş
yemek tarifleri sunan Lezzet'tin kek tarifleri listesinden iyi bir seçim. Bisküvilerimutfak robotundaun haline getirin. Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın ve kelepçelikek kalıbının tabanına bastırarak yayın. Buzdolabında bekletin.
Labne peyniri,şeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Unu ekleyin. Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırın. Sonolarak kremayı ilave edip karışımıbisküvi tabanının üzerine aktarın. 165 dereceye ayarlanmış fırında 1saat pişirin. Oda sıcaklığına geldikten sonra 1 gece buzdolabında bekletin.
Portakal suyu, su,şeker ve nişastayı karıştırıp orta ateşte katılaşıncaya kadar pişirin. Küp doğranmış portakal şekerlemesini ekleyip ılınmaya bırakın. Cheesecake üzerine sosu döküp 1-2saat daha buzdolabında beklettikten sonra dilimleyin ve üzerini portakal dilimi ve eritilmiş çikolata ile süsleyerek servis yapın.
Tebrikler güzel ve lezetli bir blog olmuş. Başarılar diliyorum.
YanıtlaSil