5 Haziran 2009 Cuma

İLGİNÇ BİR KEK TARİFİ



DENEMELİ TENCEREDE FİNCAN KEK :)
1 Yumurta
1 çay bardagı süt
1,5 çay bardağı şeker
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya ,1 paket kabartma tozu.

Bütün malzeme çırpılır, 6 tane nescafe fincanı yağlanır . (Türk kahvesi fincanlarının bir büyük boyu) Karışım fincanların yarısına kadar doldurulur , (istersniz fincanın içine topkeklerin altına koyulan kek kağıtlarından koyabilirsiniz çok güzel oluyor) bir tencereye ılık suyu fincanların dışından yarısına gelecek kadar dök ve ağzı açık kaynamasını bekle, kaynayınca tencerenin kapagını kapat, ağzını hiç açmadan kısık ateşte 20 dk pişir, altnı kapattıktan sonra15 dk kapağı açmadan dinlendir.







NOT:Tencerenin kapağından buharlasan su damlamasın diye ben kağıt havlu veya temiz bir bez koyuyorum. Ben 6 fincan dedim ama karışım az koyulup fincan coğaltılabilir. Üstüne dilerseniz yarım paket çikolata sosu yapıp dökebilirsiniz cok sık oluyor Arkadaşlar gerçekten cok pratik ve güzel oluyor denemenizi şiddetle tavsiye ederim sünger gibi oluyor göz göz kabarıyor,topkeklere benziyor






16 yorum:

  1. şahane!!! fincanda keki duymuştum ama görmemiştim hiç.. çok güzelmiş canım süpersin, tarifi aldım denicem ;) stilperisi özlemişim seni yahu, eskisi gibi sık yazmıyosun artık :(

    YanıtlaSil
  2. Vayyyy bu ne güzel tarif böyle,inanamadım,ellerine sağlık,muhteşem birşey,mutlaka deneyeceğim,fırın aç ısıt derdin de yok..Harika kabarmış,kuzen görsün:))
    Bugün Ankaralı blogcularla buluştum ve bir sürü şey öğrendim,seni bağlantılarıma ekledim:))

    YanıtlaSil
  3. nedense bu kek şekli beni korkutuyor. sanki tencerede patlayacak gibi:))

    YanıtlaSil
  4. Çoook güzel bunlar, mutlaka deneyeceğim.Yapınca izninle tarif bloğumda kullanabilir miyim :)?

    YanıtlaSil
  5. tabiki kullanabilirsin sosyetik pazar, çok da mutlu olurum.merakla bekliycem:)

    YanıtlaSil
  6. bende,bende...:)çok hoş olmuş.emeğine sağlık.Saygı ve sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Woww süper ve pratik gözüküyor bende denicem bi :)

    YanıtlaSil
  8. merhaba,ben tarifinizi yaparak çok güzel bir pasta elde ettim ,resimlerini çektim fırsatım olmadı bloguma koyamadım .
    elinize sağlık,paylaşımın için teşekkürler.
    hoşça kal
    oruk

    YanıtlaSil
  9. çok memnun oldum oruk arkadaşım sizi bambi kurabiyeden tanıyorum.resimleri çok merak ettim doğrusu:)

    YanıtlaSil
  10. Bende bu keki mutlaka denicem hiç bu kadar ilginç şey görmemiştim

    YanıtlaSil
  11. bir kek sebep oldu sizin sitenizi tanımama. bu arada kek süper oldu. tarif için teşekkürler. kendi blogumda tarifinizden bahsettim.selamlar...

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık.stilperisi üstünü ne zaman kapatıyorsun?tarifi akşam deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  13. ilk defa gördüm ve çok beğendim harika ve değişik bir kek olmuş bende deneyeceğim :) sevgilerimle ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  14. Öğrencilik zamanlarında,tencerede bu şekilde kek yapardım,hala yaparım,tadı nefis oluyor..elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  15. Bende inşallah yarın denemeyi düşünüyorum.Ama korkum malzemenin çöpe gitmesi.Daha önce netten denediğim bazı tarifler tutmadı çünkü.İnşallah bu da öyle olmaz. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  16. ben tencereye aşırı su koyduğum için ilk denemem başarısız oldu.sular kaynayınca fincanlara girdi. ama 2.si süperdi :) sufle gibi oldu daha çok. tavsiye ederim. fazla malzeme konmadığı için ziyan olması sorun değil

    YanıtlaSil

LÜTFEN YORUM BIRAKINIZ,ZİYARETİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER, STİLPERİSİTweet