DENEMELİ TENCEREDE FİNCAN KEK :)
1 Yumurta
1 çay bardagı süt
1,5 çay bardağı şeker
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya ,1 paket kabartma tozu.
Bütün malzeme çırpılır, 6 tane nescafe fincanı yağlanır . (Türk kahvesi fincanlarının bir büyük boyu) Karışım fincanların yarısına kadar doldurulur , (istersniz fincanın içine topkeklerin altına koyulan kek kağıtlarından koyabilirsiniz çok güzel oluyor) bir tencereye ılık suyu fincanların dışından yarısına gelecek kadar dök ve ağzı açık kaynamasını bekle, kaynayınca tencerenin kapagını kapat, ağzını hiç açmadan kısık ateşte 20 dk pişir, altnı kapattıktan sonra15 dk kapağı açmadan dinlendir.
NOT:Tencerenin kapağından buharlasan su damlamasın diye ben kağıt havlu veya temiz bir bez koyuyorum. Ben 6 fincan dedim ama karışım az koyulup fincan coğaltılabilir. Üstüne dilerseniz yarım paket çikolata sosu yapıp dökebilirsiniz cok sık oluyor Arkadaşlar gerçekten cok pratik ve güzel oluyor denemenizi şiddetle tavsiye ederim sünger gibi oluyor göz göz kabarıyor,topkeklere benziyor
şahane!!! fincanda keki duymuştum ama görmemiştim hiç.. çok güzelmiş canım süpersin, tarifi aldım denicem ;) stilperisi özlemişim seni yahu, eskisi gibi sık yazmıyosun artık :(
YanıtlaSilVayyyy bu ne güzel tarif böyle,inanamadım,ellerine sağlık,muhteşem birşey,mutlaka deneyeceğim,fırın aç ısıt derdin de yok..Harika kabarmış,kuzen görsün:))
YanıtlaSilBugün Ankaralı blogcularla buluştum ve bir sürü şey öğrendim,seni bağlantılarıma ekledim:))
nedense bu kek şekli beni korkutuyor. sanki tencerede patlayacak gibi:))
YanıtlaSilÇoook güzel bunlar, mutlaka deneyeceğim.Yapınca izninle tarif bloğumda kullanabilir miyim :)?
YanıtlaSiltabiki kullanabilirsin sosyetik pazar, çok da mutlu olurum.merakla bekliycem:)
YanıtlaSilbende,bende...:)çok hoş olmuş.emeğine sağlık.Saygı ve sevgiler...
YanıtlaSilWoww süper ve pratik gözüküyor bende denicem bi :)
YanıtlaSilmerhaba,ben tarifinizi yaparak çok güzel bir pasta elde ettim ,resimlerini çektim fırsatım olmadı bloguma koyamadım .
YanıtlaSilelinize sağlık,paylaşımın için teşekkürler.
hoşça kal
oruk
çok memnun oldum oruk arkadaşım sizi bambi kurabiyeden tanıyorum.resimleri çok merak ettim doğrusu:)
YanıtlaSilBende bu keki mutlaka denicem hiç bu kadar ilginç şey görmemiştim
YanıtlaSilbir kek sebep oldu sizin sitenizi tanımama. bu arada kek süper oldu. tarif için teşekkürler. kendi blogumda tarifinizden bahsettim.selamlar...
YanıtlaSilellerine sağlık.stilperisi üstünü ne zaman kapatıyorsun?tarifi akşam deneyeceğim.
YanıtlaSililk defa gördüm ve çok beğendim harika ve değişik bir kek olmuş bende deneyeceğim :) sevgilerimle ellerine sağlık
YanıtlaSilÖğrencilik zamanlarında,tencerede bu şekilde kek yapardım,hala yaparım,tadı nefis oluyor..elinize sağlık :)
YanıtlaSilBende inşallah yarın denemeyi düşünüyorum.Ama korkum malzemenin çöpe gitmesi.Daha önce netten denediğim bazı tarifler tutmadı çünkü.İnşallah bu da öyle olmaz. Teşekkürler..
YanıtlaSilben tencereye aşırı su koyduğum için ilk denemem başarısız oldu.sular kaynayınca fincanlara girdi. ama 2.si süperdi :) sufle gibi oldu daha çok. tavsiye ederim. fazla malzeme konmadığı için ziyan olması sorun değil
YanıtlaSil