20 Nisan 2009 Pazartesi

KEPEK EKMEK MUCİZESİ





Genelde kepeği ayrılmış beyaz undan yapılan ekmek tercih ediliyor. Halbuki, kepekli ekmek hem bol miktarda vitamin içeriyor hem de sindirim yollarını rahatlatıyor. Kepekli ekmek, sadece kilo sorunu veya şeker hastalığı gibi rahatsızlıkları olanlar için değil, bir sağlık sorunu olmayan tüm insanlar için faydalıdır.”
Buğday, sağlık açısından yararlı olan B2 ve B6 vitaminleri ile niyasin, folik asit, demir ve çinko içeriyor. Bu maddelerin daha çok yoğunlaştığı kısım olan buğdayın dış kabuğu, un yapımı sırasında ayrıştırılıyor ve bu yüzden ekmeğin besin değeri düşüyor. Bu nedenle, beyaz ekmek yerine kepekli ekmeğin tercih edilmesi daha sağlıklı".
Rejim yapanlar tarafından daha çok tercih edilen kepekli ekmeğin herkes tarafından tüketilmesi öneriliyor.
Evet bende öneriyorum, geçen sene bu yolla yani kepekli ve çavdar ekmek tüketerek hafta da 2 veya 3 kere de 30 dakikalık yürüyüşle 1 ayda hiç zorlanmadan 6 kilo verdim. 59 kilodan 53 kiloya düştüm. Bir de unutmadan yağsız yoğurt ve süt de çok faydalı diyette. Kalsiyum almak yağ yakmayı kolaylaştırıyor çünkü. Bu konuda iddalıyım gerçekten. Şimdi kışın aldığım bir kaç kilodan kurtulmak için kepekli ekmek yemeğe başladım...Tavsiye ederim.




4 yorum:

  1. Hemen markete gidiyorum:)Ellerine sağlık,verdiğin bilgiler için.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. o zaman bir tavsiye daha kolestorolün yoksa haşlanmış yumurtada ye acyip tok tutar.arada çavdar eekmek te kullan mutlaka:)başarılar

    YanıtlaSil
  3. Ben de hep kepek ekmeği yiyorum,kepekli galetalardan da aldım,bakalım ne olacak?En azından beyaz ekmek gibi zararlı değil..Bir de kepek pirinci var,hiç denedin mi,çok lezzetli oluyor..

    YanıtlaSil
  4. kepek princine bende bayıldım...

    YanıtlaSil

LÜTFEN YORUM BIRAKINIZ,ZİYARETİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER, STİLPERİSİTweet