15 Kasım 2010 Pazartesi

BALIK MEVSİMİ GELDİ



İçinde bulunduğumuz Kasım ayında ''sofraların gülü, balıkların şahı, gönüllerin sultanı, güler yüzlü'' hamsinin sahneye çıktığını dile getiren Çimşit, ''Ayrıca lüfer, eşkina, çinekop, palamut, torik, zargana, levrek, mezgit ve istavrit bol miktarda çıkar ve çok lezzetli durumdadır'' diye konuştu.
SAKALLANAN HAMSİ ŞUBATTA GİDER
Aralık ayında da hamsi, palamut, lüfer, çinekop, kalkan, barbunya, mezgit ve istavritin bol ve lezzetli olduğunu vurgulayan Çimşit, şöyle devam etti:
''Ocak ayında hamsi tam yağlı durumdadır. Mezgit, çinekop, palamut, tirsi, zargana ve istavrit hem lezzetini korur hem de bol miktarda tutulur. Şubat ayında ise hamsi yağını ve lezzetini kaybedip sakal bırakmaya başlayınca bizim de ona olan ilgimiz azalmaya başlar. Bunu hisseden hamsi tekrar Azak Denizi'ne yol almaya başlar. Bunun yerini kalkan balığı doldurur. Ayrıca istavrit, zargana, mezgit yine sofralarımızı süslemeye devam eder.''
Çimşit, mart ayında tirsi, kalkan ve kefalin lezzetli olduğunu dile getirerek, ''Bu ayda barbunya bol miktarda çıkar ve çok lezzetlidir. Mezgit, zargana, istavrit yine sofraları süsler'' dedi.
Kalkan ve barbunyanın en bol ve en lezzetli ayının Nisan olduğunu anlatan Çimşit, ''Eskina, karagöz, mezgit, istavrit yine bol çıkar. Eşkinanın en az kalkan kadar lezzetli olduğu dönemdir'' diye konuştu.




Kurduğu balık lokantası zinciriyle ismini duyuran Fevzi Çimşit (Fevzi Hoca), aylara göre tüketilebilecek balıkları anlattı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LÜTFEN YORUM BIRAKINIZ,ZİYARETİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER, STİLPERİSİTweet